OPINIE O SZKOLE PARALOTNIOWEJ


OPINIE O SZKOLE PARALOTNIOWEJ

Opinie o naszej szkole znajdziesz na  forum  tutaj  i na Facebook-u tutaj

Opinie o szkole paralotniowej


parakamil

Początkowo chciałam wybrać inną szkołę ze względu na lokalizację (miałem bliżej) i system szkolenia (weekendowy). Jednak zdecydowałam się na szkołe paralotniową Skytrekking, która szkoli w systemie tygodniowym. Szkolenie przebiegało szybko i sprawnie, w ciągu jednego tygodnia zrobiłem 1 etap, na II etap pojechałem ze Skytrekking w góry na Słowenię. U Piotra Cwudzińskiego zrobiłem pełen pakiet szkolenia I,II i III etap. A teraz przymierzam się do szkolenia z napędem.
Szkoła SkyTrekking nie zawiodła moich oczekiwań. Instruktor nauczył mnie latać, szkolenie przebiegało w przyjemnej, spokojnej atmosferze. Przekaz wiedzy dla ucznia jest jasny i zrozumiały. Instruktor omawia wszystkie elementy pilotażu, każde ćwiczenie przed lotem jest szczegółowo mówione na ziemi.  Opinie o szkole paralotniowej

Egzamin na świadectwo kwalifikacji zdałem za pierwszym razem. Na egzaminie czułem się bardzo pewnie swojego przygotowania i mogłem do niego podejść na pełnym luzie. Szczerze polecam i dziękuję za bardzo dobre przygotowanie do egzaminu. Nauczenie mnie nielota latania i pokazania piękna tego sportu. 🙂

2014-01-25, 08:46


Jarek

Miałem przyjemność uczestniczyć w szkoleniu na I etam, a następnie PPG. Przekaz wiedzy przez instruktora dla kadeta jest bardzo czytelny i zrozumiały.Wiedza przekazywana jest jasno, co ma duże znaczenie w dalszym samodzielnym lataniu. Według mnie szkoła Sky Trekking jest godna uwagi i zasługuje na duży pozytyw. 😀 😀 😀
Pozdrawiam.
Były uczeń, a obecny czynny pilot PPG -Jarek.
2014-01-25, 08:46


MORDKA

W SkyTrekking robiłem 2 kursy.
I etap w Inowrocławiu i II etap na zagranicznym wyjeździe.
Instruktor spokojny, opanowany, rzeczowy i doświadczony. Atmosfera na oby dwóch etapach szkolenia była super. Kilku moich kolegów też szkoliło się w tej szkole. Wszyscy byli zadowoleni.
Jak dla mnie szkoła pierwsza klasa, osobiście polecił bym ją każdemu kto ceni sobie na kursie dobrą atmosferę, doświadczonego instruktora, zadbany sprzęt i bezpieczeństwo.
Pozdrawiam Maciej
ps. na III etap też się do Piotra (SkyTrekking) wybieram 😉

Postprzez Jarek » 2012-12-23, 18:17


Lechpiotr : 2013-05-12, 11:13

6-10 maj 2013 w Aeroklubie Słupskim - Krępa Słupska - szkolenie I etap.
Szkolenie w SKYTREKKING prowadzone w pełni profesjonalnie. Piotr ustawia plan by optymalnie wykorzystać warunki pogodowe. Jak tylko się da, prowadzi ćwiczenia terenowe. Nauka prowadzona stopniowo od samych podstaw, powiedziałbym, że od przedszkola. Wszystko podparte pokazem oraz omówieniem po co dane ćwiczenie.
Jak pogoda się załamuje prowadzi wykłady. Wszystko co niezbędne, no i doświadczenie Piotra niekiedy aż się wylewa zza tablicy.
Atut godny naśladowania i uznania to opanowanie. Oczy ma dookoła głowy i nie pozwala by doszło do sytuacji niekontrolowanych. Jak coś zrąbiesz 100% pomoc co po kolei, by konsekwencje były najmniejsze. Wiem coś o tym 😀 . Jeden z moich startów zakończył się grzmotnięciem w ziemię (doprowadziłem do fronta przy rozbiegu). Gdyby ze strony prowadzących nie było prawidłowej reakcji pewnie zakończyłoby się to gorzej. W pół godziny ochłonąłem i wróciłem do lotów.

Pełen profesjonalizm.
Z Ryśkiem Tajl tworzą zgrany team i widać współpracę w każdym calu.

Dalsze etapy mojego szkolenia również w SKYTREKKING.


Manuela

przez Manuela » 2013-01-31, 17:37

Potwierdzam. Byłam na 2 wyjazdach zagranicznych ze szkołami Skytrekking i Cloudbase (jeżdżą razem, bo porządne szkolenie powinno być obstawione przez dwóch instruktorów). Polecam, a nie wykluczone że sama się jeszcze gdzieś z nimi bryknę 😉


Piotr Stachura

rzez pio92 » 2013-02-01, 15:04

Chciałbym również gorąco polecić szkołe latania Piotra Cwudzińskiego "SkyTrekking". Robiłem I i II etap oraz PPG. Wszystko przebiegło przyjemnie. Pełen profesjonalizm oraz umiejętność łatwego przekazu wiadomości to podstawa dobrej nauki, a co za tym idzie bezpiecznego, przyjemnego i efektywnego (odpowiednie wykorzystywanie warunków atmosferycznych) latania. Bez stresu, w miłym klimacie prowadzone szkolenie również ma duże znaczenie co można spotkać własnie w tej szkole. Ponadto, na pomoc Piotra również mogę liczyć już po kursie - zawsze jak mam jakieś pytanie dylemat itd zwracam się do Niego, i zawsze uzyskuję pomoc za co jestem wdzięczny.
Mógłbym jeszcze dużo pisać, ale myślę, że nie ma co - najlepiej każdy kto chce zrobić sobie szkolenie w dobrej, profesjonalnej szkole i w miłej atmosferze niech zrobi to w SkyTrekking 😉
Pozdrawiam!
Piotr Stachura


Opinie o szkole paralotniowej

Tony

przez Tony » 2013-02-01, 21:25

Po takich peanach to nie wiadomo co mozna dodać ale spróbuję. Dzięki Sky Trekking poznałem starty na wyciągarce w atmosferze profesjonalizmu i spokoju. Również treningi "na sucho" na lotnisku to była frajda. No i "zwieńczenie dzieła" to wykręcanie wysokości do 1500 m w termice w Lijaku w Słowenii pod okiem profesjonalistów !!!!. Polecam Tomek


Adam Szostek

przez szosa » 2013-05-12, 01:51

Witam,
Właśnie ukończyłem I Etap w SKytrekking. Atmosfera na szkoleniu zajefajna, pełen profesjonalizm.
Spokój Piotra i wyciągarkowego Rysia podczas szczególnie pierwszych lotów - bezcenne. Bardzo jasny i zrozumiały sposób przekazywania wiedzy. Polecam tę szkołę!
Piotr i Rysiek to bardzo fajni ludzie, którzy nie tylko na paralotniach "zjedli zęby". Szkolenie u nich to była dla mnie czysta przyjemność.

Adam Szostek
Gdańsk


Piotr Lemańczyk

przez lehmpiotr » 2013-05-12, 12:10
Również skończyłem szkolenie na I etapie (razem z Adamem, Sławkiem i Asią-II etap).
Opanowanie, bezpieczeństwo, wiedza, doświadczenie, planowe i planowane zajęcia, odpowiedzialność - to część atu. Wszystko w szkole przebiega w pełni profesjonalnie. Rysiu i Piotr z pasją prowadzą kursantów.
Na pewno wrócę na II etap i mam nadzieję, że uda mi się zebrać i wyjechać w Alpy i nie tylko.

Lojalnie uprzedzam, że są "chorzy" na LATANIE i niestety jest to zaraźliwe. Ryzyko wielkie, że się z tego nie wyleczysz.
POLECAM w 100% szkołę SKYTREKKING Piotra Cwudzińskiego.

>> Piotr Lemańczyk > Gochy - Kaszuby


Milena

przez Milena » 2013-09-02, 16:31

Przeczytałam posty i... ruszyłam na szkolenie Sky Trekking. Dwa etapy w dwa tygodnie w dwóch różnych częściach Polski. I podpisuję się obiema rękami pod wszystkimi postami polecającymi!!! Fachowo, cierpliwie, z maksymalnym wykorzystaniem warunków pogodowych, teoria i praktyka, filmy poglądowe, sprawdzony sprzęt. Jednym słowem - moje najbardziej intensywne i najfajniejsze wakacje, chociaż czasem trzeba było wstawać o bardzo wczesnej podłej porze, co dla sówki jest mega wyczynem 😉 I prawda, zarazili mnie lataniem na tyle skutecznie, że już kombinuję, jak i gdzie wybrać się na III etap, zdać egzamin, kupić sprzęt (no, może na początek wypożyczyć) i latać, latać, latać!!! 🙂
Dzięki Piotrze, dzięki Marku, dzięki Rysiu z Chrynnego i Rysiu z Inowrocławia - trzymajcie tak dalej 🙂


Opinie o szkole paralotniowej

Arek

Wysłany: 2012-09-05
W tej szkole robiłem kurs PPG. To moja druga szkoła w przygodzie z paralotniarstwem. Pierwszej nie wspominam mile.
Odnośnie Skytrekking, szkołe prowadzi instruktor Piotr Cwudziński, miałem też okazję poznać wyciągarkowego Ryszarda Tajla. Szkoła prowadzi kursy na lotniskach aroklubowych. Ja akurat uczyłem się na Chrcynnie koło Nasielska bo mam najbliżej. Dobra miejscówka dla ludzi z Warszawy (tylko 45 km plus możliwość noclegu dla osób z dalszych stron)
Bardzo fajni ludzie z dużą wiedzą.
Moje szkolenie PPG: na początek teoria co jak i dla czego. Obsługa sprzętu na ziemi. Potem ćwiczenia, stopniowo. Opanujesz jeden element dopiero przechodzimy dalej. Masa cennych porad instruktora. Po prostu czujesz się bezpieczny, w razie czego podpowie Ci co masz poprawić. Instruktor cechuje się stoickim spokojem. Dobrze zorganizowany.
Przyglądałem się kursantom I i II etapu za wyciągarką i żałowałem że nie przyszedłem do tej szkoły od razu.
Jednym słowem gorąco polecam.
http://skytrekking.pl/


Opinie o szkole paralotniowej

Marcin Filipczuk

co tu dużo pisać najlepsi wiedzą co robią 🙂 wyciągarkowy jest najlepszy 🙂

Opinie o szkole paralotniowej
szkoła paralotniowa
szkolenie paralotniowe